N 39°09,371´  E 23° 11,378´

       Petraki

      Transportmuligheder til Petraki

Tilbage til Forsiden

 

Fra Skiathos til Petraki:

Billetter til VOLOS kan bookes på www.Hellenicseaways.gr . Dog sejler disse både ikke i ydersæsonen. Mange gæster har brugt denne mulighed, og det har fungeret godt. Vi venter så i Volos på, at færgen kommer. Se rute A på nedenstående kort. Fra Volos til Petraki tager det så ca. 5 kvarter med bil.

 

                      

 

En ny mulighed er blevet godt testet i 2008 (rute B), nemlig at tage en taxa til Koukunaries havn fra lufthavnen på Skiathos. På kortet nedenfor skal I tage til det punkt, som er mærket 21. Der, i enden af den flotte strand Koukunaries, ligger en meget lille havn. Tag en taxa fra lufthavnen. Det tager ca. 20 min.

 Her venter så en vand taxi, som I/vi har booket i forvejen på tel +30 24230 71071 og +30 24230 71072. Telefonnummeret er til restauranten i Kati Giorgis, hvor "booking centralen" befinder sig. Centralen består af krofar, som kan lidt engelsk. Selve turen tager ca. 30 min afh. af vind og vejr. Vandtaxi er et flot ord for, hvad I ser. Er I få, kommer der en mindre speedbåd, kommer I flere, er det en stor speedbåd. Priserne er billigere end tilsvarende tur til Volos.

I skal ringe og bestille en uge før, og så bekræfte aftenen før.

Vi henter Jer så i Kati Giorgis. Der er ca. 45 minutters bilkørsel til Petraki.

2011: Der er nu mere ordnede forhold. I skal ringe til +30 6980 200 200 som er Water Taxi . Den ejes af Dimitrios Diolettas og er stationeret i Koukounaries beach Skiathos. Dvs. nøjagtig den strand (og lille havn) hvor I skal sejle fra. I bør stadig ringe en uge før og så bekræfte dagen før. Hans visitkort viser en ”rigtig vandtaxi ” og det er det også . Men ikke altid.......Alt i alt forbedrede forhold for denne transportvej

Vi henter Jer så i Kati Giorgis. Der er ca. 45 minutters bilkørsel til Petraki.

 

Instruktion i at tage bussen til Volos fra Athens lufthavn:

Bussen til Volos går fra busstation Liosion ca 25 km fra lufthavnen.  Formentlig er det gaden der hedder Liosion og ikke busstationen. Tag enten taxa fra lufthavnen ("bus til Volos" hedder på græsk: "leoforio sto Volos") eller lufthavnsbus X93, som holder lige udenfor exit 5. Her købes billetter a 3,20 € (2006). Køretid med bussen til Liosion er ca. 35 minutter. Vær opmærksom på, at busstation Liosion ses ikke tydeligt, den ligner blot et almindeligt busstoppested, da busserne holder inde i en stor bygning. Når man stiger ud af bussen, går man til højre, og derefter første vej på venstre hånd.

Køretid med bussen fra Liosion til Volos er ca. 4,5 time. Billetter til Volos koster ca. 20 €. Afgangstider kan ses på www.ktel.org. Bussen er meget behagelig, og der er et enkelt ophold på 20 min. ved en restauration undervejs. Bussen kører fra tidlig morgen til sen aften hver 1,5 time. 

Her er et link til bustider og rejseinstruktion fra en privat hjemmeside. Den kan supplerer www.ktel.org

 

Billeje i stedet for at tage bussen fra Athens lufthavn:

Det er naturligvis meget dyrere at leje en bil end at tage bussen. Men hvis man er flere, så er det stadig dyrere, men måske vil fordelene opveje merprisen. Vi har flere gange lejet bil gennem www.autoeurope.com hvilket er det samme som www.autoeurope.dk . Vi har fundet prisen ganske billig og billigere end noget andet selskab. ... Men tingene ændres jo hele tiden.

 

Flyrejser:

København Skiathos retur:    www.tickets.apollorejser.dk

  De flyver fra sidst i maj, og prisen er i vores test (marts 2006) 2348 kr retur for 14 dage. De flyver kun en gang om ugen.

                                                      

København Athen:    www.sas.dk

  SAS er god, fordi de flyver (2009) kl 14:30 fra Athen. Så kan man nå det med den første bus fra
VOLOS (06:00). Priserne har vi fået (2009) til lidt over 2000 kr/person.

  

Bilrejser til og fra Petraki:

Vi elsker at tage færgen fra Venedig til enten Igoumenitsa eller Patras. I år har vi booket direkte fra Minoan hjemmeside. Det var lettere og billigere end at bruge diverse bureauer som www.ferries.gr

Vi vælger Igoumenitsa, hvis vi ankommer lidt over frokost, således at vi stadig kan nå til Petraki samme dag. I år (2009) har vi valgt at tage til Patras, hvor vi ankommer 05:00 om morgenen. Så er vi i Petraki ved 12 tiden.

Vi har historisk altid kørt gennem JUGOLAND, men efter krigen har vi prøvet det en enkelt gang i 2007. Det var helt OK. I Serbien kørte vi så gennem Ungarn til Østrig.

                                    

Tilbage til Forsiden